onsdag, juni 10, 2009

Är jag på fel spår?

Jag saknar statsvetenskapen.

Frågan är om jag borde läsa mer statsvetenskap. Jag kan ju läsa statsvetenskap efter mitt program är slut (hösten 2011).

Stod på torget i lördag inför valet med partiet. Där fanns ett gäng moderatungdomar där också. Jag kände igen två av dem från avslutningsfikat med statsvetenskapen.

Då kände jag det att dessa personer vill ju säkert göra politiskkarriär och det vill jag med, alltså har de ett bra försprång.
Dels är dessa killar klara NU med sin statsvetenskap och jag pluggar fortfarande. Dels läser jag fel program borde läsa statsvetenskapligt program.

Fast även om jag skulle sökt statsvetenskapligtprogram så hade jag inte behörighet. Saknar historia. Men nu skulle jag kanske ha behörighet, eftersom jag läst statsvetenskap 1-30hp.

Fast jag trivs bra i min klass vill inte byta klass. Speciellt jag och en tjej i klassen har ett bra samarbete.

Jag upplever statsvetenskapen som roligare än folkhälsovetenskapen. Kan det bero på att jag var mer intresserad av statsveteskapen för den upplevs som svårare eller är det verkligen ett riktigt intresse? Kanske läser jag fel?

Är inte det slöseri med lånepengar och tid?

Vad ska jag göra?

Jag ser inte fram emot att läsa FHV31-60 hp. Vad är det för fel på mig?

2 kommentarer:

Carina sa...

Tror inte alls att det är något fel på dig. Jag läste till förskollärare och det var något med det roligaste jag gjort i mitt liv. Men när jag kom ut i förskolan så insåg jag ganska snabbt att det var helt fel. Så jag såg till att komma därifrån och klarade mig i väldigt många år. Nu är jag intvingad av alliansen i förskolan och det finns inte en morgon som jag tycker det är roligt att gå till jobbet. Så även om det man läser är roligt så kanske det inte ger det man vill.

Maria "Mi" Johansson sa...

Det är inte lätt att veta vad man vill. Jag har ändrat migmånga gånger i livet redan. Fast det känns som det är lite mer på allvar när man läser på högskolenivå.

Om mig

Mitt foto
Socialist och feminist! Halmstadbo sedan 20080901, kommer från Vislanda i Småland. Blivande folkhälsovetare. Vänsterpartist sedan januari 2007 med en önskan om att förändra världen. Kunskap är makt!

Bloggintresserade