torsdag, juni 11, 2009

Sex och kyssar före äktenskapet!

I går såg jag början på något program på TV. Handlade om flickor som bestämmer sig för att inte ha sex innan äktenskapet. Men det var inte det ända utan de skulle inte kyssa någon innan äktenskapet heller.

Jag tycker det låter helt idiotiskt.

Jag anser att det är bra att träffa många personer innan man bestämmer sig för något allvarligare förhållande/giftemål.
Så att man lär känna sig själv och upptäcker vad man vill att den andra personen ska ha för egenskaper.
Man kan inte bara träffa någon och gifta sig och tro att allt bli underbart.

Nu såg inte jag hela programmet men det verkade som att det bara var tjejer som skulle ingå dessa löften om avhållsamhet. Det tycker jag verkar diskriminerande. Det är att gå tillbaka i tiden.
En del av dessa tjejer var bara fem år gamla. Då kan man ju inte ta några så avgörande beslut.

Jag menar inte att man ska ha sex med alla man träffar, men jag tycker inte det är fel att ha sex med flera personer innan man gifter sig.
Att inte ens kyssa någon är ju dötrist. Dessutom fungerar det inte så bra med den värld vi lever i. Jobbigt att alltid behöva förklara varför man inte vill kyssas.

Mina barn ska i alla fall få ha hur många pojkvänner och flickvänner som de vill, bara de skyddar sig. Sedan behöver de givetvis inte ha så bråttom med att ha sex första gången.

Jag tror att det är en viktig erfarenhet att träffa någon nya och få det att fungera och gör det inte det är det en bra erfarenhet också att kunna göra slut.

Inga kommentarer:

Om mig

Mitt foto
Socialist och feminist! Halmstadbo sedan 20080901, kommer från Vislanda i Småland. Blivande folkhälsovetare. Vänsterpartist sedan januari 2007 med en önskan om att förändra världen. Kunskap är makt!

Bloggintresserade