fredag, mars 13, 2009

Fler smitvägar, tack!

Jag cyklar dagligen till och från högskolan.
För att komma dit måste jag cykla ner för en ganska brant backe. När man kommer ner från backen korssas cykelvägen med en annan cykelväg. Alltså en korsning med fyra cykelvägar där alla har nedförsbacke mer eller midre.
Det förstår ju vem som helst att det är jätte korkat.
Alla blir tvungna att bromsa ner väldigt mycket för man kan inte se om det kommer någon från de andra vägarna.
Så skulle man aldrig acceptera att en bilväg är. Då skulle man begära speglar för att kunna se om det kommer någon från de andra vägarna eller att man bygger så att man kan se de andra vägarna och inte stora vallar emellan.

Jag tycker vi cyklister också ska få speglar för att se bättre.

Innan man cyklar ner för backen går det en "smitväg" ner för en stor äng. Med "smitväg" menar jag en väg som har kommit upp på grund av att människor väljer att gena där och smita den närmsta vägen.
Jag tycker att man ska asfaltsera den när "smitvägen" så att fler kan använda den utan att slira runt i lera och grus. Dessutom skulle barn enklare kunna använda den om den var asfalterad.

Om den här "smitvägen" görs om till en riktig cykelväg skulle det ju minska antalet cyklister och gående nere i korsningen vilket skulle vara bra för alla.

Så vitt jag vet är det kommunen som äger ängen så jag ser ingen anledning till att inte genomföra denna lösning.

Men jag antar att pengar är problemet. Man lägger hellre pengar på bilvägarna.

Inga kommentarer:

Om mig

Mitt foto
Socialist och feminist! Halmstadbo sedan 20080901, kommer från Vislanda i Småland. Blivande folkhälsovetare. Vänsterpartist sedan januari 2007 med en önskan om att förändra världen. Kunskap är makt!

Bloggintresserade