onsdag, juni 23, 2010

Vad har hänt med "kunden har alltid rätt"?

Jag tror att detta konkurenssamhälle har lett till att man vill lura sina kunder så mycket som möjligt att välja fel.

Jag är på väg att köpa nya glasögon och var därför hos optikern i fredags. Jag frågade om de undersöker mina ögon för linser också när jag ändå gör en synundersökning.
, då var de tvungnaatt göra det extra men för en lägre kostnad eftersom jag ändå skulle prova ut nya glasögon.

Jag tänkte att det är väl okej så slipper jag gå på två synundersökningar.

Fast jag bokade ändå en tid hos min nuvarande kontaktlinsoptiker för att det kanske skulle bli billigare. För på glasögonpotikerns webbsida står det att de tar 395kr för en kontroll för linser. Hos min optiker kostar det bara 280kr.

Så i måndags när jag skulle lämna tillbaka glasögonbågarna frågade jag vad synkontrollen för kontaktlinser kommer kosta och lika så linserna. Hon sa över 400kr för synkontrollen och ca 400kr för linserna.
Hos min kontaktlinsoptiker skulle allt som allt kosta drygt 700kr. Så då behöll jag min tid där.

Tänkte att de kanske ändå inte hade någon rabatt för synkontroll när man ska prova ut glasögon också.

När jag hade varit på min synkontroll på mitt vanliga ställe gick jag till glasögonstället för att avboka min linskontroll där.
Då sa kvinnan (en annan kvinna en den jag pratat med innan) att den kontrollen är billig endast 101kr när jag både ska prova ut glasögon och linser. Erbjudande 1 kr för synundersökning vid köp av glasögon. Annars 295kr. Så då får jag betala mellan skillnaden mellan en vanlig synkontroll 295kr och en linssynkontroll 395kr, alltså 100kr.

Denna kvinnan var mer trevlig och hjälpsam. Hon förklarade saker för mig gav mig smakråd och mer kundvänlig över huvudtaget. Sa att de kunde beställa hem andra bågar åt mig i andra färger om jag hittade något i butiken som jag gillade men inte färgen.

Om jag hade fått veta av den första kvinnan att synundersökningen skulle kosta 101kr i stället för över 400kr skulle jag avbeställt min vanliga optiker.

Blir så förbannad på okundvänliga mäniskor i affärer.

Inga kommentarer:

Om mig

Mitt foto
Socialist och feminist! Halmstadbo sedan 20080901, kommer från Vislanda i Småland. Blivande folkhälsovetare. Vänsterpartist sedan januari 2007 med en önskan om att förändra världen. Kunskap är makt!

Bloggintresserade