tisdag, mars 16, 2010

Region/landstingslistan och Riksdagslistan för Vänsterpartiet Halland är fastställd!

I helgen var jag på Distriktsårskonferensen 2010 (DÅK) och Valkonferens.

Jag vet inte vad jag tyckte riktigt om den så kallade DÅKen. Det var väl inte så att jag kände mig jätteinspirerad inför valkampanjen.

Kände snarare en besvikelse och hopplöshet när jag åkte därifrån. Kände mig så liten och meningslös.

Har redan tänkt ut motioner som jag tänker skriva till nästa DÅK.

Planerar också att nominera folk till olika saker. Som styrelsen. Det behövs fler kvinnor och det behövs fler unga människor.

Valkonferensen blev inte någon trevlig uplevelse rakt igenom. Kändes som att jag hamnade mitt i "smeten".

Det var en kille som yrkade på att listorna skulle bestå av varannan man och varannan kvinna på de tio översta platserna.

Jag var på plats tio och det fanns två män i följd på platserna precis över mig. Så jag blev uppflyttad ett steg. I provvalet bland medlemmarna hamnade jag på plats åtta. Här hamnade jag slutligen på plats nio.

Det riktigt obehagliga kom när det blev dags för region/landstingslistan. En kille hade yrkat på att jag skulle flyttas upp till plats tre av 2o. Jag stod på plats elva från början.

Valberedningen hade inte tyckt det var lämpligt att ha mig på valbar plats eftersom jag står på valbar plats på kommunfullmäktigelistan och de mötena krockar tydligen ofta.

Medlemmarna i Halland hade röstat fram mig till plats fem.

Det är stor skillnad på fem och elva tycker jag.

Det finns många förklaringar som jag hade godtagit, men att mötena krockar den ursäkten är inte acceptabel enligt mig.

En annan person som står på plats två på kommunlistan i Halmstad hade fått en sjätteplats på region/landstingslistan. Hans möten borde ju krocka lika mycket som mina möten.

Jag har varit väldigt öppen med att jag kandiderar till både region och kommunfullmäktige. Men ingen har sagt till mig att jag måste välja eftersom mötena krockar eller att det är olämpligt av andra anledningar.

Det är ju lite sent på sittande möte när listorna ska antas.

Om jag hade fått välja hade jag valt region/landstingsfullmäktigelistan.

Men när jag bestämde mig för att kandidera trodde jag inte att jag hade en chans att komma på valbarplats på region/landstinglistan eftersom att jag är väldigt okänd i Vänsterpartiet Halland. Alltså trodde inte jag att jag skulle få mer än min egen röst i provvalet.

Jag var väldigt sugen på att få ett förtrodendeuppdrag så därför trodde jag att jag skulle ha lite bättre chans till att få det och där med erfarenhet genom kommunfullmäktige. Så att jag skulle ha bättre chans i nästa val 2014.

Som det är nu fick jag en femteplats.

Men något som var mycket positivt var att man hade valt ut vissa bedömningskriterier inför personvalen. Så vi presenterade oss allihop som stod på listorna.

Det var intressant att få höra lite om andra personer som jag aldrig tidigare har träffat.

Det är kul när man kan förändra!!!


Maria Johansson Vänsterpartiet Halland-Halmstad!

Inga kommentarer:

Om mig

Mitt foto
Socialist och feminist! Halmstadbo sedan 20080901, kommer från Vislanda i Småland. Blivande folkhälsovetare. Vänsterpartist sedan januari 2007 med en önskan om att förändra världen. Kunskap är makt!

Bloggintresserade